Foto credits koken.vtm.be
Tomaten gevuld met gehakt – Zo maak je Tomaten gevuld met gehakt!
Welke ingredienten heb je nodig voor Tomaten gevuld met gehakt :
- 8 stevige vleestomaten
- 500 gr gehakt
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
- 1 koffielepel provençaalse kruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels water
Hoe bereid je de Tomaten gevuld met gehakt (voor 4 personen) :
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de hoedjes van de tomaten en hol het vruchtvlees voorzichtig uit met een lepel.
- Strooi wat zout in de holle tomaten en zet ze omgekeerd om het vocht uit de tomaten te halen.
- Meng het gehakt met de ui + ei + paneermeel + verkruimeld groentebouillonblokje + peper + provençaalse kruiden.
- Vul de tomaten met het bereid gehakt.
- Meng 3 eetlepels olijfolie met 6 eetlepels water in een ovenschotel. Schik hierin de gevulde tomaten.
- Bak de tomaten gevuld met gehakt 25 à 30 min in de oven.
Download Gevulde tomaten met gehakt Pdf
Tomaten gevuld met gehakt
Succes en eet smakelijk 🙂