Zeewolf File met ansjovissaus – Zo maak je Zeewolf File met ansjovissaus !
Welke ingredienten heb je nodig voor zeewolf file met ansjovissaus :
- 2 geperste teentjes knoflook
- 100 gram groene olijven zonder pit, fijn gehakt
- 6 ansjovis filets
- 2 eetlepels olijfolie
- 600 gram zeewolffilet
- 1 eetlepel kappertjes
- 200 ml witte wijn
- 2 eetlepels verse (platte) peterselie, gehakt
- 1 citroen in plakjes gesneden
Hoe bereid je de zeewolf file met ansjovissaus :
- Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit apart.
- Wrijf de ansjovis fijn met de rest van de knoflook.
- Verhit de olie, voeg de ansjovis met knoflook toe en bak dit zachtjes 2 minuten.
- Leg de zeewolffilets erbij en bak ze aan elke kant ca. 3 minuten.
- Schep de vis uit de pan op een schaal en houd de filets warm onder aluminiumfolie.
- Roer de kappertjes door het bakvet, schenk de witte wijn erbij en laat de saus iets inkoken.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de peterselie erdoor.
- Serveer de zeewolf belegd met plakjes citroen met daarop de gehakte olijven.
- Serveer de saus er apart bij.
Download hier het recept in pdf formaat : Zeewolf File met ansjovissaus pdf