Foto + recept Roos recepten
Panna cotta met frambozen – Zo maak je Panna cotta met frambozen !
Welke ingredienten heb je nodig voor een Panna cotta met frambozen (voor 4 personen) :
- 500 ml slagroom
- 80 gram kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 3 blaadjes gelatine
- 250 gram frambozen
- 25 gram poedersuiker
- 1 eetlepel citroensap
Hoe bereid je de Panna cotta met frambozen :
- – Doe de slagroom in een pannetje en breng deze tegen de kook aan
- – Voeg de kristalsuiker toe en meng het geheel goed door elkaar
- – Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer het merg en het vanillestokje beiden door de slagroom heen
- – Laat het geheel 12 minuten op een laag vuur staan, zonder dat het aan de kook raakt
- – Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
- – Haal het pannetje van het vuur en haal het vanillestokje eruit
- – Knijp de blaadjes gelatine stuk voor stuk uit en meng deze door de slagroom heen
- – Verdeel het geheel over 4 glazen of bakjes en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast
- – Doe de frambozen, poedersuiker en citroensap in een kom en pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel
- – Druk de frambozensaus met een lepel door een zeef, zodat de pitjes achter blijven
- – Haal de panna cotta na 3 uur uit de koelkast en verdeel de frambozensaus er overheen
- – Garneer de panna cotta met wat extra frambozen
Download hier het recept in pdf formaat : Panna cotta met frambozen pdf
Panna cotta met frambozen
Succes en eet smakelijk 🙂