Hoe maak je Panna cotta met frambozen ?

Hoe maak je Panna cotta met frambozen
Foto + recept Roos recepten

Panna cotta met frambozen – Zo maak je Panna cotta met frambozen !

 

Welke ingredienten heb je nodig voor een Panna cotta met frambozen (voor 4 personen) :

 

  • 500 ml slagroom
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 gram frambozen
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap

 

Hoe bereid je de Panna cotta met frambozen :

 

  1. – Doe de slagroom in een pannetje en breng deze tegen de kook aan
  2. – Voeg de kristalsuiker toe en meng het geheel goed door elkaar
  3. – Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer het merg en het vanillestokje beiden door de slagroom heen
  4. – Laat het geheel 12 minuten op een laag vuur staan, zonder dat het aan de kook raakt
  5. – Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
  6. – Haal het pannetje van het vuur en haal het vanillestokje eruit
  7. – Knijp de blaadjes gelatine stuk voor stuk uit en meng deze door de slagroom heen
  8. – Verdeel het geheel over 4 glazen of bakjes en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast
  9. – Doe de frambozen, poedersuiker en citroensap in een kom en pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel
  10. – Druk de frambozensaus met een lepel door een zeef, zodat de pitjes achter blijven
  11. – Haal de panna cotta na 3 uur uit de koelkast en verdeel de frambozensaus er overheen
  12. – Garneer de panna cotta met wat extra frambozen

 

Download hier het recept in pdf formaat : Panna cotta met frambozen pdf

 

Panna cotta met frambozen

Succes en eet smakelijk 🙂

fit chef recepten

fitchefrecepten.wordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s