Hoe maak je bami met kipsate ?

hoe maak je bami met Kipsate

Foto credits : www.conimex.nl

Bami met Kipsate – Zo maak je bami met Kipsate

 

Welke ingredienten heb je nodig voor de Bami met kipsate :

 

  • 350 gram mie
  • 4 porties sate
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram boeren soepgroenten
  • 1 rood pepertje, schoongemaakt en gesnipperd
  • 1 zakje Knorr mix voor bami  (46 gram)
  • 4 eieren

 

Hoe bereid je de bami met kipsate :

 

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Giet hem in een vergiet af en spoel goed af met koud water.
  3. Verwarm de sate volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de uitjes met het pepertje al omscheppend op een halfhoog vuur in 5 minuten goudgeel en glazig.
  5. Voeg de soepgroenten toe en bak ze 5 minuten mee.
  6. Voeg de mix voor bami en 1,5 dl water toe en breng dit alles aan de kook.
  7. Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Schep de mie erdoor en verwarm alles goed door.
  9. Verhit de rest van de olie en breek de eieren boven de pan.
  10. Bak ze aan beide kanten lichtbruin.
  11. Serveer de bami met de sateetjes en de eieren.

TIP : Atjar en kroepoek smaken er zalig bij!

 

Dowload hier het recept in pdf formaat bami met kipsate pdf

 

bami met kipsate

Succes en eet smakelijk 🙂

cropped-fit-chef2

fitchefrecepten.wordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s